ALTERNATIVE ZA GOOGLE

Tehnički div Google, koji je, vrlo je dobar i funkcionira u skladu sa stvarima vama ugodnim i produktivnim,  ne dajući vam jedan razlog da biste ikada koristili bilo koje usluge osim onih koje upravo Google pruža, ili koje pružaju njegovi alati i produkti / aplikacije.


Dakle, na primer, možete koristiti Googleov pretraživač - Chrome - za traženje stvari na Googleu, pretraživaču. Zatim možete poslati linkove ka stvarima koje ste našli preko Hangouts-a ili e-poštom - Google ima jedan od najpopularnijih email servisa u svetu.


Naravno, možete drzati datoteke na svom Google Drive i koristiti Google dokumente preko kojih saradjujete sa drugim ljudima, zakazati sastanak na Google Meet, deliti fotografije i zakazivati sledeći sastank na Google kalendaru.


Tu su i mnoštvo drugih usluga koje Google ima u ponudi, ali svi su se savladali kako bi vas sačuvali da bi vas zadržali u ekosistemu, jer tako izvlačimo maksimalnu vrednost od Googlea i kako to izvlači maksimalno Vrednost od vas.


Ipak postoji samo jedan problem. 

Google nije najbolji pretraživač u svim aspektima, na svim teritorijama naseg sveta on cak nije uvek ni tako neprikosnoven...


da pogledamo samo neke važne drzave

JAPANKINA


RUSIJA
Ali ovi pretraživači neće vas razocarati - svaki od njih ima razlog zašto su dostojna alternativa Googleu.

MOST USED SEARCH ENGINE

RUSSIA: YANDEX?


Ne, zapravo: Google search engine  je na prvom mestu ubedljivo.

Pa onda YANDEX pa tek onda BING.


Ostatke zalogaja Search Marketa dele

DuckDuckGo search engine i Yahoo search engine